25 Ağustos 2013 Pazar

E- ticaret ile Para Kazanmak



E-ticaret İle para kazanmak aslında bu sektördeki en zor adımlardan biridir. Her ne kadar zor olsa da tuttu mu size en çok para kazandıracak olan bir sistem olması da bir hayli mümkün bir uygulamadır. E ticaret isteminde başarılı olmak ve için bu işi daha öncede yapıyor olmanızı biraz fazla gereksinim duyulan bir konudur. Örnek olarak bir kıyafet satan mağazanız var ise bunu birde internette dünyasına taşımak ve e ticaret portalına sahip bir web sitesi kurarak ürünlerin fotoğraflarını çekip kurmak daha kolay olacaktır.

Eğer tedarik konusunda sorun yaşıyorsanız internet üzerinden biraz araştırmayla farklı alanlarda birçok tedarikçi bulmanız mümkün. Tedarikçilerde ilk dikkat etmeniz gereken nokta fiyatları. Bunun için şöyle bir strateji izleyebilirsiniz: Tedarikçi firmadan fiyat tekliflerini aldıktan sonra aynı ve benzer ürünlerin internet satış fiyatlarına bakın, eğer fiyatlar çerçevesinde hatrı sayılır bir kar marjı koyabiliyosanız bu işe girebilirsiniz demektir. Ancak fiyatlar pahalıysa, siz de kar etmek zorunda olduğunuzdan, kar marjını da ekleyince ortaya uçuk bir fiyat çıkması satış yapmanızı oldukça zor bir hale getirecektir. Çünkü müşteriler her zaman en ucuz olan yerden alışveriş yapmak ister, ya da en azından fiyatların diğer yerlere göre benzer veya daha uygun olma şartını ararlar. Bu nedenlerden dolayı tedarikçi seçiminde son derece dikkatli olmalı ve uçuk fiyatlar ile tedarikçilik yapmaya çalışan uyanıklara karşı dikkatli olmalısınız.

Muhtemelen birçok ürünü toptan alacağınız için size çok uygun fiyatlardan gelecek ve sizlerde bu sayede gerçek indirim gerek ise haftanın promosyonları yaparak müşterileri kendinize çekebilirsiniz.  E-ticaret ile para kazanmak aynen normal hayattaki esnaflık kadar zor bir uygulamadır. Siteyi sadece açmanız yetmez. Onu binlerce kişiye tanıtmanız ve ulaştırmanız gerekir. Peki, bunun için neler yapmak gerekir.

E-ticaret ile para kazanmak için sattıklarınız işle örtüşen ve iyi hite sahip olan sayfalara aylık reklam verebilirsiniz. Böylelikle bir hayli kişi sayfanızı dikkat eder ve ziyaret eder. Sizlerde gerçek ürünleri makul fiyatlardan verdiğiniz sürece kazanmamanız için hiçbir neden olamaz. Sitenizden ve sattığınız ürünlerden memnun kalacak olan müşteriler ise tekrar sitenize girecek ve yeni siparişler vererek satın alma işlemine dikkat edeceklerdir.

Sizler satmış olduğunuz ürünleri kargo ile kapılarına kadar gönderecek ve aynı mağazada oldukları gibi birçok alternatif ödeme sistemleri sunacaksınız. Böylelikle E-ticaret ile para kazanmak çok daha kolay hale gelecek ve sizlere artı bir kazanç sağlayacaktır. Dükkânınızda oturduğunuz yerden siparişlerinizi kontrol edecek ve faturası ile birlikte ürünlerinizi göndereceksiniz işte bu kadar basit.

Artık küçük büyük tüm esnaf kendine internet sitesi edinmiş ve satışlarını bu noktadan yapmaktadırlar. Durum böyle olunca ise internetten dünyasında yer almayın nerede ise kalmadı gibi bir durum ortaya çıkıveriyor. Sizlerde yerinizi alın ve internettin gücünü kendiniz keşfedin. Belki de dükkânınınızda olduğundan daha fazla satış yapacak ve daha fazla kazanacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder